Selidbe su jedna od uobičajenih stavki našeg života. Mnogima od nas seliba pada jako teško, i sam proces preseljenja nam izaziva glavobolje i veliku količinu stresa. Ukoliko želite preseljenje bez stresa, mi smo Vam pripremili ovaj clanak sa 5 saveta za lakše preseljenje.

Ukoliko posedujete nekretninu, i selite se u drugu, to može biti vrlo neugodno iskustvo jer su ljudi na neki način emotivno vezani za prostor u kome su provodili određeni deo vremena. Mi ćemo vam pomoći da preseljenje postane poput dečije igre, ukoliko ispratite nasih 5 saveta za lakše preseljenje. Pa da počnemo.

Šta je potrebno za preseljenje?

Na sigurno i lako preseljenje moze uticati više faktora. Ne dozvolite da vas neki od tih faktora obeshrabri, i ostanite dosledni svom cilju. U ovom tekstu ćete naučiti kako da selidba za vas postane jednostavan i lak proces, naravno, u koliko ste u rukama profesionalaca, nema potrebe za brigom.

čovek prekriven kutijama

Preseljenje treba da pude proces koji vam neće izazivati glavobolju i stres. Ne dozvolite da se osećate prezatrpano i unajmite selidbenu kompaniju.

Preseljenje u velikom gradu je samo po sebi izazovna pustolovina. Morate se pobrinuti da sve bude savršeno da bi bili bezbrižni. Pre svega, jako je bitno da unajmite profesionalce koji će se pobrinuti za vas i vaše stvari. Unajmljivanje selidbene kompanije je ujedno i najjeftinije rešenje. Ukoliko imate određen budžet, naša preporuka je da istražite selidbene kompanije u vašoj blizini i odaberete onu koja vam najvise odgovara. Ajkula Selidbe i Transport vam nudi besplatnu procenu cene selidbe, i to samo putem jednog poziva, tako da ne oklevajte i budite slobodni da nas kontaktirate.

5 Saveta Za Lakše Preseljenje

Danas možete pronaći jako veliki broj saveta za lakše preseljenje. Mi smo vam pripremili 5 najznačajnijih i najbitnijih kako bi vaše preseljenje teklo „kao po loju“. Pa, hajde da počnemo.

  1. Lomljive stavri obmotajte novinama i tkaninom
  2. Stvari pakujte u kutije 
  3. Komunicirajte sa ljudima iz selidbene kompanije 
  4. Kategorizujte kutije i obezbedite ih na pravi način
  5. Počnite sa nameštajem 

Lomljive stvari obmotajte novinama i tkaninom

Kada je u pitanje sigurnost vaših stvari, definitivno je neophodno da lomljive i vredne stvari zaštitite što bolje možete. U tome vam mogu pomoci novine, stara tkanina, majice koje više ne nosite ili pucketava folija. Pucketava folija je iz našeg iskustva najbolji materijal kojim možete zaštititi vaše vredne i lomljjive stvari. Ne zaboravite da svaku staklenu čašu umotate posebno, a ukoliko se radi o kristalnim predmetima, tu obratite još više pažnje. Ako vam se dopadaju naši saveti za lakše preseljenje, nastavite sa čitanjem teksta.

žena i dete pakuju stvari

Vrllo je bitno da vaše stvari budu spakovane na odrednjen nacin kako bi vam kasnije bilo lakše da ih raspakujete.

Stvari pakujte u kutije za lakše preseljenje

Ukoliko ste navikli da stvari pakujete u kese ili kofere, ovaj savet će vam dobro doći. Stvari nikada nemojte pakovati u obične crne kese jer u najvećem broju slučajeva dolazi do lomljenja ili gubljenja stvari, a vi to nikako ne želite.Čvrste kutije za pakovanje su se pokazale kao idealno rešenje za pakovanje posuđa, sitnica kao i ukrasa koje krase vaš dom. Ne dozvolite da ostanete bez njih i raznmislite dva puta pre nego što počnete da se pakujete.

Krenite sa pakovanjem na vreme

Jedan dodatni savet koji će vam dobro doći, počnite da pakujete sve svoje stvari na vreme inače ćete izgubiti dosta vremena u samom procesu pakovanja. Ukoliko ste unajmili selidbenu kompaniju, kontaktirajte ih i raspitajte se da li možda nude usluge pakovanja. Ukoliko je to slučaj, prepusite pakovanja profesionalcima, ipak oni najbolje znaju sta rade.

Komunicirajte sa ljudima iz selidbene kompanije za lakše preseljenje

Komunikacija je jedan od jako bitnih faktora kada je u pitanju proces preseljenja sa uslugama selidbene kompanije. To je takođe jako bitno ako ste pozvali prijatelje i porodicu da vam pomognu u preseljenju. Objasnite šta tačno očekujete od njih i podelite zadatke po sekcijama. Svi dobro znamo da je kvalitetna i otvorena komunikacija jedan od preduslova za uspeh kada su u pitanju bilo koje sfere života.

Naglasite koje su kutije sa lomljivim stvarima, ili još bolje, obelezite gde se sta nalazi, da bi raspakivanje proteklo glatko kao i pakovanje.

Kategorizute kutije i obezbedite ih na najbolji mogući način

Kao sto smo već pomenuli u prethodnom pasusu, kategorizacija kutija će vam pomoći da lakše raspakujete vaše stvari. Isto tako, ljudima iz selidbene kompanije će bit mnogo lakše ukoliko obeležite kutije, da bi kasnije znali gde će koje kutije rasporediti. Takodje, pored kategorizacije, budite sigurni da su kutije dobro obezbeđene, i da neće doći do ispadanja ili lomljenja predmeta.

Ako kutije dodatno obezbedite lepljivom trakom, bićete potpuno sigurni da su vaše stavi dobro obezbeđene, i nećete imati briga.

Počnite sa nameštajem za lakše preseljenje

Ovo je jedno od osnovnih i ustaljenih pravila. Počnite prvo sa nameštajem i kabastim stvarima za koje treba najviše vremena. Ukoliko u vaš novi dom selite sve, od nameštaja do sitnica poput dekorativnih stvari, posudja i garderobe, najpametniji potez je da prvo počnete sa stvarima koje su najteže i najveće.Nemojte se brinuti jer naša seldbena kompanija brine o svojim klijentima, sve će biti očuvano i perfektno raspoređeno, bas onako kako ste zamislili. Nudimo i usluge montiranja i demontiranja nameštaja kada je to potrebno.

nameštaj u dnevnoj sobi

Ukoliko počnete od kabastih stvari poput nameštaja, kasnije će vam biti mnogo lakše da preselite sitnice koje se nalaze u kutijama.

Unajmljivanje selidbene kompanije je rešenje vaših problema

Zamislite da svako vaše preseljenje protekne glatko i “Kao po loju“. Ukoliko se odlučite za našu selidbenu kompaniju, bidite sigurni da ste u pravim rukama, profesionalaca koji znaju sta rade. Kontaktirajte nas i dobićete besplatnu procenu cene preseljenja, kao i ponudu usluga koje nudimo.

IZDVAJAMO SA NAŠEG BLOGA

pozovi odmah pozovi odmah