Nije bitno da li želite da vaš stan odiše prefinjenim stilom, ili pak želite avangardni izgled, neke od grešaka su ustaljene kada je u pitanju uređenje stana. Naravno da niko od nas ne voli jeftin izgled i kičasti enterijer, zato smo mi tu da vam pomognemo u ukažemo na najčešće greške pri uređenju stana.

Neke od ovih grešaka ste možda već i napravili, a da niste toga svesni. Zato smo mi tu za vas! Evo liste najčešće napravljenih grešaka pri uređenju stana:

  • Loši komadi nameštaja
  • Jeftine umetnine 
  • Nedostatak boja u prostoru 
  • Loša rasveta 
  • Tepisi pogrešnih veličina
  • TV u centralnom delu prostorije
  • Zastarelo kupatilo

Loši komadi nameštaja

sofa

Sofa je prva stvar na koju gosti obrate pažnju kada udju u vaš stan. Potrudite se da taj komad nameštaja bude najuticajniji.

Kada je nameštaj u pitanju, pre svega bitno je da je udoban i funkcionalan. Ali, mnogi ljudi zaboravljaju na njegov dizajn. Najčešća greška sa kojom se susrećemo je pogrešna veličina nameštaja. Pogrešna veličina nameštaja može biti veliki izazov za ljude iz selidbene kompanije, ali i za vas same kada dođe do preseljenja. Ukoliko želite bas određeni komad nameštaja, a u prodavnici ga nema u pravoj veličini za vaš dom, ne srljajte kupovinom istog, već razmislite o nameštaju po meri.

Jeftine umetnine

Jeftine umetnine su još jedan od izazova kada se radi o najčešćim greškama u uređenju vašeg doma. Ne dozvolite sebi da u stanu imate jeftine umetničke slike koje su kupljene u prodavnici. Naravno, to ne znači da ne treba da posedujete umetnine u vašem domu, pokušajte da podrzite mlade umetnike i dobićete unikatan rad za vašu dnevnu sobu.

Nedostatak boja u prostoru

Nedostatak boja u prostoru najčešće je izazvan strahom da ne preterate. Ukoliko je vaš stan monohromatski uređen, može delovati hladno i dosadno. Potrudite se da u njega unesete malo boje tako što ćete dodati dekorativne motive ili jastuke u nekom komplementarnom tonu. Ako ste kreativna osoba, možete probati razne kombinacije i varijacije boja. Ukombinujte boje zidova sa bojom jastuka, ili boje lampi sa bojom tepiha. Poigravajte se sa tonovima i nijansama ali pazite da ne preterate.

Losa rasveta

lampe

Kada su lampe u pitanju, danas je u ponudi jako puno modela i različitih dizajnerskih rešenja.

Loša rasveta je jedan od najvećih neprijatelja vašeg doma. Ukoliko imate samo jedan luster na plafonu, potrudite se da dodate sto više zanimljivih lampi u vaš prostor. Naravno, i kada je u pitanju osvetljenje, ne treba preterivati, da stan ne bi delovao previše kič. Uvek možete iskombinovati lampe kao i podno osvetljenje da dobijete savršeni ambijent udobnog doma.

Tepisi pogrešnih velišina

Tepih je jedno od najjačih oružja kada je u pitanju uređenje doma. Odaberite tepih prave veličine kako bi izbegli da prostorija deluje jeftino ili loše ukombinovano. Ukoliko imate prostor određen za sedenje, potrudite se da nađete odgovarajuću veličinu tepiha. Bitno je da tepih ne bude previše mali u prostoru za sedenje, jer će u suprotnom prostor delovati nedovršeno. Tepih je dekorativni deo koji služi da prostor deluje povezano. Vodite računa o izboru materijala, jer ipak, ukoliko imate tepih on će dodatno zagrejati vašu prostoriju.

TV u centralnom delu prostorije

Tv u centralnom delu prostorije nikako nije dobra stvar. Mnoge arhitekte i dizajneri enterijera će se složiti sa nama. Takođe se možemo složiti da TV i nije baš najbolji prijatelj vas i vase porodice, te vodite računa da ne bude u centralnom delu vašeg doma. Ukoliko želite da razbijete dosadašnju monotoniju, postavite TV u ugao vaše sobe kako bi dobili drugačiji dojam.

Zastarelo kupatilo

kupatilo

Kupatilo je vrlo bitan deo vašeg stana. Promenite samo nekoliko stavki, i izgledaće fenomenalno.

Zastarelo kupatilo može postati vaš neprijatelj broj jedan ukoliko je zastarelo a ostatak stana odiše modernom atmosferom, poput onih iz Američkih filmova. Složićemo se da preuređenje kupatila baš i nije jeftin i brz potez, ali ukoliko izmenite samo par stavki, može izgledati baš kako treba. Promenite stare staze na koje se već godinama spotičete. Promenite zavese u toaletu, u unesite u njega malo života. Ukoliko samo dodate neku od biljaka koje vole vlažan i topao prostor dobićete potpuno novi dojam o vašem kupatilu.

Instinkt je najbitniji

Kada je opremanje i uređenje stana u pitanju, instinkt, složićete se, igra bitnu ulogu. Kao i u svakom aspektu života, i kod uređenja doma se možemo osloniti na instinkt. Ako u nekim situacijama ne poslušate svoj instinkt, to se kasnije može odraziti na vaše zadovoljstvo, i na izgled vašeg doma. Ako posedujete vazu koju ste baš odavno dobili od vaše mame, morate priznati da vam je prirasla srcu. Ali da li vam se zaista dopada? Ukolliko je odgovor ‘‘Ne“, mislim da i sami znate šta vam je činiti.

 

 

IZDVAJAMO SA NAŠEG BLOGA

pozovi odmah pozovi odmah