Bilo da želite vikendicu ili ste skoro otišli u penziju pa prodajom nekretnine u gradu zelite da ostatak života provedete u prirodi na čistom planinskom vazduhu prvo pitanje koje se postavlja gde izgraditi kuću za život ili odmor. Da se nebi kategorizovalo samo na ljude koji su u penziji van grada mogu da se nasele i programeri, jutjuberi, blogeri, brokeri, proizvodjači voća i mnogi drugi čija zanimanja i poslovi nisu vezani za boravak u gradu. Kuća za život može biti tradicionalno zidana, montažna sa betonskim temeljem kao i brvnara.

Divčibare ima vrlo razvijen turizam tako da osim života u novoizgradjenoj kući vi se možete baviti i izdavanjem dela kuće ili soba tokom cele godine. Mozete tako izgraditi višespratnu kuću sa zasebnim stepeništem i ulazima tako da bude formirana od nekoliko apartmana koji tokom cele godine od izdavanja mogu da vam donose novac potreban za život jer je planinski turizam postao vrlo popularan kako u zimskom tako i u letnjem periodu. Turizam postaje glavna privredna grana u Srbiji jer se stalno uvećava broj atraktivnih turističkih destinacija za koje su podjednako zainteresovani turisti iz Srbije kao i strani državljani. Na prostoru Divčibara posebno je razvijen Etno turizam koji nudi raznovrsni smeštaj kao i veliki broj etno restorana.A u ovoj oblasti je razvijen i planinski turizam takodje.

Planina Tara je oaza čiste i netaknute prirode sa brojnim vodopadima, kanjonima, rekama, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom. Još davne 1981. godine proglašena je zbog svoje lepote nacionalnim parkom. Josif Pančić otkrio je baš na Tari Pančićevu omoriku drvo koje nije niti jela niti bor a takodje je četinar. Ljudi na tari su dobroćudne komšije koje su uvek spremne za ljudski razgovor ali i kada zatreba prilikom gradnje ili seoskih poslova da pomognu novo pridošlom komšiji. Sem vaše nove kuće na planini je izgradjeno i mnoštvo turističkih objekata.

Radan planina je park prirode na jugu Srbije u opštinama Lebane, Kuršumlija, Bojnik, Medvedja i Prokuplje  i nalazi se na obalama reka Toplice i Jablanice i takodje pripada vazdušnim banjama Srbije. Kao takva predstavlja ozbilno zdravo mesto za život kao i izgradnju kuće. Sa nadmorskom visinom od 1409 metara gde na vrhovima Radan planine izvire Pusta reka zdravim okruženjem gde sem cvrkuta ptica i insekata nećete imati priliku da slušate buku automobila predstavlja idealano mesto za život Vas i Vaše porodice. Tu se sem kuća nalazi i Prolom banja koja je sem kao lečilište poznata i kao mesto za odmor i rekreaciju kao i za kongresni turizam. Krajem 19. veka sagradjena je i takozvana drvena crkva posvećena Caru Lazaru.

Zlatibor je jedan od naših najrazvijenijih turističkih centara i on je zbog velike gustine naseljenosti idealan za ljude koji žele kompromis izmedju gradskog i života u prirodi. Zlatibor je planina koja se prostire na dužini od 55 kilometara a širine je oko 20 kilometara sa Tornikom kao najvišim vrhom. Bez obzira da li gradite kuću, brvnaru ili vikendicu biće vam potreban transport materijala ili nameštaja za opremanje apartmana. Mozda bi preselili svoje postojeće stvari iz Beograda ili nekog drugog grada na Zlatibor svakako trebaće vam pouzdana firma za selidbe i transport robe koja posluje odnosno vrši prevoz na teritoriji cele Srbije.

Idealno mesto za odmor, razonodu ali i život su sve planine u Srbiji. Ispresecane rekama, brzacima, virovima,zelenim livadama i bogatim pašnjacima jako su privlačne i domaćem ali i stranom stanovništvu nama iz Srbije za život a stranim turistima kao idealno mesto za odmor sa čistim vazduhom, bogatom i raznovrsnom ponudom izleta kao i dobrom hranom i smeštajem. Planinski centri Srbije imaju žičare, ski staze kako za početnike tako i za vrsne iskusne skijaše. Zbog prijatne klime i vazduha obogaćenim jodom mnoge su proglašene vazdušnim banjama. Naći ćete za svakoga ponešto bez obzira da li volite odmor ili zivot sa raznovrsnim sportskim aktivnostima ili miran predah od gradske svakodnevnice uz opuštanje kroz šetnju i boravak u prirodi. Kopaonik je naš najveći planinski masiv. Prostire se na dužini od 80 kilometara i jedna je od najpopularnijih planina odnosno turističkih destinacija. Zovu ga i planina sunca jer ima preko 200 sunčanih dana godišnje. Prirodu Kopaonika čini prepoznatljivi četinrski pejzaž sa jako gustom šumom. Jako je popularan i medju sakupljačima pečuraka  jer na relativno malom prostoru mogu pronaći veliki broj ukusnih Vrganja, Lisičarki, Bukovača koje su zbog jako dobre cene odličan izvor dodatne zarade. Posetioci ove planine mogu da biraju izmedju 24 žičare u skijalištima. Ako želite u okolini Kopaonika možete da posetite i brojne pravoslavne manastire Gradac, Studenicu, Pavlicu,  Žiču i Sopoćane.

 

 

,

 

 

pozovi odmah pozovi odmah