Srbija je našim ali i stranim turistima poznata kao zemlja zelenila i prirodnih lepota. Osim reka Save, Dunava, Morave, Drine naša zemlja obiluje malim planinskim rekama ali i gomilom prelepih jezera.Turisti koji obilaze zasebno ili organizovano jezera u Srbiji oduševljeni su predivnim prizorom šuma koje se ogledaju na staklastoj glazuri površine vode koja je zelene, plave pa i tirkizne nijanse. Nimalo razočarani a neretko euforični i srećni strani turisti najčešće sa svojim telefonima slikaju bajkovite prizore koje posle neretko dele društvenim mrežama sa svojim prijateljima širom sveta.

                                 1. Zlatarsko jezero

Jedno od najlepših prirodnih lepota Srbije. Nalazi se u podnožju Uvca izmedju planine Zlatar i Murtenice. Nastalo izgradnjom brane u Kokinom Brodu. Jedinstveno po svojoj zeleno – plavičastoj boji vode i zelenoj šumi koja ga okružuje i ogleda se na površini vode. Ovo jezero oduvek je omiljena destinacija velikog broja domaćih i inostranih turista. Mozete se na samom jezeru voziti splavom ili čamcem odakle ćete imati sasvim drugačiju perspektivu samog okruženja i same prirode. Od ostalih aktivnosti na usluzi su vam  još i rekreativni sportovi, odbojka na pesku kao i osveženje uz piće u lokalnom baru.

 

 

                                    2. Jezero Perućac

Našim turistima Perućac je sem svoje prirodne lepote zanimljiv rekreativnim ribolovcima koji imaju mogućnost da sem sa obale pecaju i iz čamaca koje mogu iznajmiti na jezeru pa tako prići do najskrivenijih delova jezera ili do nekog oborenog stabla gde je za pecanje raznovrsnih riba izglednije za dobar ulov.  Do Perućca se najlakše dolazi putem ka Bajinoj Bašti i od Beograda je na nekih 165km. U skorije vreme turizam na Perućcu je sve razvijeniji tako da se često traži smeštaj više a u ponudi su i splavovi na samoj obali jezera.

 

                                    3. Borsko jezero

Borsko jezero prostire se na površini od 30 hektara. Nalazi se na istoku naše zemlje  i predstavlja možda i jedinu atrakciju u ovom mestu. U samom Boru postoje dva hotela sa vrlo pristupačnim cenama. Takodje postoje i privatni pansioni i smeštaji. Od Beograda automobilom se najlakše dolazi do Borskog jezera autoputem E75. Borsko jezero je dragulj prirode i idealno mesto za odmor i opuštanje, uživanje u prirodi kao i beg od stresa i gradske gužve.

Ukoliko odlučite da posetite neko od jezera u Srbiji ovo je naša topla preporuka ali ukoliko izgradite vikendicu ili kupite kuću u nekom planinskom centru ili na obali nekog jezera ili reke naša agencija za selidbe preseliće sve vaše stvari, nameštaj i pokućstvo kao i potreban materijal za zanatlije svih profila kako bi vaš novi dom ili kuća za odmor bili u savršenom stanju.

pozovi odmah pozovi odmah