cene

Jedna od nekoliko stvari u životu svakog čoveka koje se smatraju izuzetno stresnim su selidbe. Kako je promena lokacije samo jedan deo selidbe stres obično počinje još pri samoj pomisli. Najčešća pitanja koja nam postavljate su:

Koja je cena preseljenja?

Gde pronaći kutije za selidbe?

Koliko koštaju kutije?

Kako se pravilno spakovati i odakle početi?

Gde kupiti folije i kako se one koriste da li prvo ide puckava folija ili streč da li ivice folije pojačati selotejp trakom itd….?

Odakle započeti selidbu?

Pre same selidbe dobro bi bilo odraditi logistiku sa kog sprata se nameštaj i pokućstvo prenose kao i na koji sprat u novom prostoru. Kakvi su liftovi i da li isti rade? Kakvi su prilazi zgradama?
Ya početak dobro bi bilo  nabaviti dovoljan broj kutija za pakovanje ličnih stvari i garderobe. Postoje  kutije za pakovanje garderobe sa nosačem vešalica. Manje kutije su ya pakovanje knjiga i posudja zbog velike težine stakla, porcelana, keramike, papira.

Nakon što se isprazne garderoberi i police za knjige i sitnice kao i tv police potrebno je kabasti nameštaj demontirati i upakovati ga puckavom i streč folijom kako se ne bi prilikom transporta oštetio.
Nakon demontaže lakirane komade ili stilski nameštaj potrebno je pre folije umotati u meka transportna ćebad ili sundjer u rolnama.

Kako spakovati biblioteku?

Ako imate biblioteku u kući knjige treba pakovati u manje kutije zbog velike specifične težine papira kako se kutije ne bi zbog prevelike težine radpadale prilikom nošenja. Ako su vam kutije koje ste kupili velike dno kutije možete puniti knjigama a ostatak garderobom kako bi iskoristili korisni prostor kutije a smanjili tezinu same kutije.
Najbolje bi bilo kada bi se prilikom selidbe poslednji u transportno vozilo pakovali delovi ormara, kuhinjskih ili kupatilskih elemenata a prvo u vozilo ubacivale kutije. U novom prostoru prvo bi se montirali ormari ili američki plakari pa onda nakon toga unosila tehnika,garniture, kreveti pa na kraju kada se sav nameštaj pozicionira u novom prostoru unosili kutije sa pokućstvom,kese,torbe i koferi sa garderobom. Tako bi ste sadržaj iz obeleženih kutija raspakivanjem slagali odmah na predvidjeno mesto.

Pravilno i planski odradjena selidba umnogome olakšava raspakivanje jer se posao ne radi duplo zato sto ne morate da premeštate sitnice i kutije po stanu već ih raspakivanjem odmah slažete na njihovo mesto u plakarima,vitrinama,policama ili ostavama gde su u prethodnom prostoru i bile. Naravno izbor dobre agencije za selidbe je sigurno najbitnija stavka a nama se možete obratiti za bilo kakav savet u vezi priprema za selidbu pa čak i ukoliko ste se odlučili da se preselite u sopstvenoj režiji.

Ukoliko vi imate neki savet ili pitanje na ovu temu budite slobodni da ostavite komentar.

pozovi odmah pozovi odmah