Uredjenje malog stana nije nimalo jednostavno, iako je mali, nekada treba mnogo više vremena za uređenje jer zahteva posebnu pažnju, kao i dosta minimalizma. Nedostatak kvadrata u velikim gradovima dao je dizajnerima prostora dodatni zadatak kako maksimalno iskoristiti svaki kvadrat. Uređenje malog stana postalo je pravi izazov, jer je svaki kvadrat neophodno pametno osmisliti i maksimalno iskoristiti.

Nema više prostranih hodnika, koji često nisu bili toliko značajni, sada se maksimalno koristi svaki delić stana. Nema ni velikih kuhinja, ni velikih terasa, sada je sve baš onako koliko i treba da bude. Velika je ponuda nameštaja kada su mali stanovi u pitanju. Svaki delić zida treba da se iskoristi, jer nema prostora za sve. Često danas imamo višefunkcionalni nameštaj, sofe na razvlačenje, krevete koji se pakuju u orman, stolove koji se transformacijum pretvaraju iz klub stočića u trpezarijske stolove i sl. Treba da se povede računa o detaljima na zidovima, kao i o malim multifunkcionalnim kuhinjama i trpezarijskom delu. Mnoge firme koje prodaju nameštaj posvetile su se baš tim malim prostorima i njihovom uredjenju. Jedan od salona gde te detalje možete pronaći je i salon nameštaja KARE.

Danas je takav trend da se gradi mnogo zgrada u kojima su najčešće mali stanovi, a vrlo često i jako uski hodnici sa malim liftovima. Umestonot su i selidbe u takvim zgradama. Rešili ste da se preselite i sada treba da pronađete ko će da Vas seli. Često je potrebno nameštaj rasklopiti, a nekada je nameštaj koji se rasklapa i jedino rešenje kada su ovakve zgrade u pitanju. Često veliki jednodelni komadi kao neke velike sofe nisu poželjne, teško ih je uneti, a nekada i neizvodljivo. Nekada selidba mora da se radi preko terase, a to zahteva ozbiljnu mehanizaciju za selidbe.

Nego da se mi vratimo na sam nameštaj. Prostor treba da bude lepo uklopljen i funkcionalan, da ima prostora za sve. Prostor mora da diše, a i Vi sa njim. Nema pretrpavanja, zagušenja. Bitno je da se Vi lepo osećate u svom malom prostoru, da bude prema ukusu cele porodice. U malim stanovima često ćive ljudi koji započinju svoj zajednički život i bitno im je da sve srede baš onako kako oni žele. Zato je bitno da se prostor dobro osmotri, premeri pa u shopping nameštaja. Svki detalj treba sa pažnjom da se razradi. Nema komocije kao u velikim stanovima, hajde da kupimo sofu, pa ako ne bude legla na ovaj zid, stavićemo je na ovaj drugi ili u ovu drugu sobu. Obično je samo jedan zid za jedan element.

Mali stan je veliko uživanje kada se lepo sredi. Zato uredite prostor baš onako kako ste zamislili.

pozovi odmah pozovi odmah