Selidba je, kao po pravilu, veoma stresan posao za ljude koji se preseljavaju, jer tada obično razmišljaju kako će sve proteći, da li će biti nekih problema, da li će se oštetiti stvari i slično. Da situacija bude još gora, oni su čuli od svojih prijatelja, rođaka, poznanika i sl, da je neko imao neko negativno iskustvo, pa se samim tim stres pojačava…

Za sve ovo jednostavno, nema razloga. To zavisi od toga sa kim radite, dakle, trebalo bi odabrati profesionalce, ljude koji su dugo u ovom poslu, tako da oni unapred praktično mogu da predvide sve loše situacije koje mogu da iskrsnu.

Čak i ako se nešto neželjeno desi u toku selidbe, profesiionalci će znati kako da reaguju i da se snađu, dok će nekog manje iskusnog da uhvati panika.

Ovi podaci takođe govore u prilog tome da preseljenje ne radite sami, zato što imate vozilo koje bi moglo da ponese stvari i zato jer postoji neko ko bi vam pomogao oko utovara i istovara.

Svaku selidbu bi trebalo veoma pažljivo isplanirati, tako da se zna šta se sve radi od samog početka do kraja, dakle – ko pakuje i kako, u kakve kutije se sve odlaže, kojim vozilom se prenose stvari – da li je to kamion ili kombi, kao i koliko zaposlenih učestvuje u celom poslu.

Ko god je sam odrađivao selidbu, uvek je imao nešto na šta se žalio, ali to je sasvim normalno, jer ovo za običnog čoveka nije posao koji on radi svakoga dana, već možda jednom u životu, tako da je za očekivati da se pojave razni problemi koji zadaju glavobolje.

Sa druge strane, za iskusne profesionalce, svaka nova selidba je novi izazov, kome se oni unapred raduju, jer su pre toga odradili na hiljade sličnih, tako da ne postoji ništa što bi moglo da ih iznenadi.

pozovi odmah pozovi odmah