loader image

Mnogi ljudi vole staru gradnju, kada kažemo staru gradnju mislimo na predratne i posleratne stanove salonce sa plafonima 3-4m visine koji daju posebnu dimenziju životu u njima. Kako jedan takav stan sredti i urediti prema sopstvenom ukusu?

Salonci stanovi su po mnogo čemu nestandardni, imaju dosta unikatnih elemenata, kao što su prozori i vrata koji su dosta visoki, zatim lusteri koji se kaće jako visoko,  a tu su često i stare kaljeve peći po kojima su ovi stanovi poznati i postali veoma popularni. Kaljeve peći daju posebnu draž, mnoge od njih su još uvek u funkciji, rage i dalje na drva, a aneke su prerađene da rade samo na struju, a ima i onih koje su sada samo dekorativni element u saloncu.

Salonac zahteva poseban nameštaj, preporučujemo svima KARE salone nameštaja, ako žele da opreme svoj novi stari salonac. U salonu nameštaja KARE možete pronaći nameštaj sa emocijom, svaki komad govori za sebe. Ovakvi stanovi zahtevaju lustere, jako lepu rasvetu, koja se dosta spušta u prostor. Sve to imate u salonu nameštaja KARE. Nekako ovakvi stanovi često zahtevaju i stilski nameštaj, stilske stolove i stolice, stilske garniture, možda neki Česterfild komad, neku lepu komodu i sl. Posebnu pažnju treba posvetiti kuhinji koja treba takodje da bude stilska da unese duh nekih starih vremena u savremeni koncept stanovanja.

Kada se odlučite za nameštaj potrebno je nameštaj da se transportuje i isporuči na adresu. Često su to i klasični komadi nameštaja koji se sele iz jednog prostora u drugi, Svakako selidbe salonaca nisu lake jer često postoje komadni komadi nameštaja koje treba u komadu preseliti. Salonci su najčešće u centru Beograda, jer je tada tu najviše gradjeno takvih stanova.

Salonac jednostavno treba doživeti. To je poseban stil stanovanja. Često salonci imaju visoke biblioteke od poda to plafona, a na njima merdevine uz pomoć koji se traži omiljna knjiga. Takva biblioteka često se izradjuje po meri i predstavlja element sam za sebe. Kada dodje vreme za selidbu, takvu biblioteku treba potpuno rastaviti, pa preneti, jer je ona ugradni element, slobodno možemo reći koji se gradi.

Spavaća soba u saloncu zahteva često odabrani komad nameštaja, a to je neki vrlo efektan francuski ležaj, koji treba da dominira sobom, često neko visoko ogledalo i plakar koji ide od poda do plafona, ali i to je izazov dobro napraviti jer su vrata često visoka i koriste se posebni materijali.

Zidovi u saloncu često se boje tako da daju posebnu toplinu, nisu beli jer treba malo neutralisati visinu, često su to i neke elegantne tapete. Sve u svemu život u saloncu je drugačiji, tradicionalan i luksuzan u isto vreme. Selidbe u salonac često zahtevaju više vozula jer su stvari često glomazne, ima dosta elemenata, ali sve je u proceni selidbe, kako bi sve prošlo u najboljem redu.

 

1Shares
pozovi odmah