Svi već dobro znamo da je Novi Beograd jedna od 17 opština smeštenih u Beogradu, ali da li znate šta to Noovi Beograd čini upečatljivim i najprivlačnijim mestom za život u 2022. godini? Ukoliko ne znate, udobno se smestite u fotelju i nastavite sa čitanjem, otkrićemo vam sve prednosti života na Novom Beogradu.

Novi Beograd – Grad u gradu

Novi Beograd je naselje koje pripada opštini Beograd, izgrađen krajem Drugog svetskog rata, u radnim akcijama. Mlade ruke omladinaca na radnim akcijama izgradile su ovaj sada već prepoznatljivi deo grada, koji odiše potpuno drugačijom atmosferom od samog Beograda. Deceniju nakon izgradnje, Novi Beograd je postao najtraženije mesto za život, ali ne zaboravimo da je takođe postao i privredni centar Beograda, ali o tome ćemo malo kasnije.

Smešten je na severnoj obali reke Save koja ga razdvaja od samog centra Beograda, i čini ovo mesto pogodnim za život bez gradske gužve i gungule. Novi Beograd ima 72 bloka u svom urbanističkom planu, te se prostire na površini od 4.074 hektara. Ovaj deo grada građen je u modernom stilu, sa preciziranim stavkama koje je bilo potrebno ispuniti, te ga to čini idealnim mestom za život. Ali, da li znate koja su to naselja najtraženija ove godine? U listi koja se nalazi ispod, otkrivamo vam najlepša naselja za život na Novom Beogradu.

  • A Blok
  • Belvile
  • West 65

A Blok

A Blok se nalazi u sklopu bloka 67a, a sada ćete otkriti šta ga to čini tako posebnim. Izgradjen je 2019. godine, i jedan je od najlepših naselja na Novom Beogradu. Prostire se na preko 9000 kvadratnih metara, a okružuju ga prelepe zelene površine koje oduzimaju dah kako turistima, tako i ljudima koji žele da se presele na ovu prelepu lokaciju.

A Blok poseduje 23 stambene zgrade, hotel kao i tržni centar, a ispod celog kopmleksa A Bloka nalazi se podzemna garaža, sto čini ovaj deo Novog Beograda posebnim za život. Takođe, ovde možete pronaći stanove svih struktura, od penthausa, stanova sa dvorištem pa sve do garsonjera ili jednosobnih stanova. Zgrade su građene tako da ih odlikuje visok kvalitet gradnje, samoventilirajuće fasadne obloge, kao i prelep i moderan dizajn.

Naselje A Blok je takođe idealno mesto za život ukoliko ste student, jer je dobro povezan sa gradom, te je udaljen samo 4 km od centra grada. U blizini se nalaze Tehnička škola, Delta Siti, kao i Dom Zdravlja Novi Beograd. Kada kažemo da je A Blok dobro povezan sa gradom mislimo na dvanaest autobuskih linija koje idu direktno do A Bloka kao i četiri tramvajske linije. Ukoliko planirate da se preselite na Novi Beograd, razmislite o A Bloku i svim njegovim prednostima.

Belville

Belvile je deo Bloka  67 o kojem se najviše priča. Da li ste ikada zamišljali da živite u urbanom naselju, ali daleko od gužve? Belvile je mesto za vas ukoliko ste potvrdno odgovorili na ovo pitanje. Sastoji se od 14 stambenih zgrada, poseduje zelene površine i parkove i vrtić što ga zaista čini pogodnom lokacijom za porodice sa malom decom. Najlepša stvar kod ovog naselja je definitivno udaljenost od reke Save. Biće vam potrebno samo par minuta laganim hodom.

Poseban pečat ovoj lokaciji čini veliki šoping centar Delta Siti koji se nalazi u sklopu ovog modernog kompleksa. U Belvillu je sve praktično na dohvat ruke. Ova lokacija obiluje trgovačkim radnjama ali je takođe okružena sportskim centrima i velikim zelenim površinama. Poseduje preko 1300 parking mesta, a u planu je i izgradnja osnovne škole kao i Doma za stare.

West 65

West 65 je najnoviji stambeni kompleks na Novom Beogradu, a sada ćete čuti šta ga sve čini tako posebnim i savršenim za život. Ovaj stambeni kompleks takođe se nalazi u Bloku 65, ali Avenija je nešto po čemu se West 65 izdvaja. Da li ste čuli za Aveniju? Avenija je centar ovog velelepnog kompleksa, i čine je pešačka zona gde možete uživati u pogledu na fontane ali i trg koje se tu nalazi.west 65

Avenija, kao i sam West 65 nude širok izbor prodavnica, kafića, igraonica, školica za najmladje, i kao što stanari u ovom stambeno-poslovnom prostoru kažu, “Sve ima neku morsku atmosferu“. Ukoliko želite da se preselite i  da ostatak svog života provedete u luksuznom stanu, na jednoj od najtraženijih lokacija u gradu, West 65 je mesto za vas.

Kula West Tower je zgrada sa najvećom visinom u ovom regionu. Ukoliko kupite stambeni objekat u West kulli, dobićete savršen panoramski  pogled sa preko 150 metara visine. Život će vam se iz korena promeniti ako odličite da uživate u svim čarima West kule, a Spa centar je samo jedan od benefita. Da li treba da napomenemo da Spa centar poseduje Tursko kupatilo, slanu sobu, bazen dugačak 20 metara sa termalnom vodom, frizerski salon ali i teretanu?

Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i da ćete pronaći svoje idealno mesto za život u nekoj od novih stabeno-poslovnih lokacija na Novom Beogradu.

 

pozovi odmah pozovi odmah