loader image

Pre svega, hajde da vidimo šta je to prosečna selidba? Recimo, da se seli jedna četvoroločlana porodica iz stana u Beogradu, na drugu lokaciju, koja je takođe u Beogradu. Teren je relativno pristupačan, što znači da i tačka A i tačka B (mesta sa kojih se polazi i na koje se dolazi) imaju lift i nema prepreka. Pokućstvo je takvo da nema posebno skupocenih predmeta, poput vrednih umetnina, rariteta, stilskog nameštaja ili klavira i sefova, što se podvodi pod teške predmete.

Nema ni naročito lomljivih stvari. Zamislimo da ovakva porodica traži da se angažuju pakeri, i da se sve odradi prema pravilima struke. Tada se koriste posebne kutije i pakuje se tako da se lakše stvari raspoređuju u veće kutije, dok je teži predmeti pakuju u manje kutije. Nije dobro ako se  postupi suprotno, jer onda iz velike kutije koja je velike težine, mogu da poispadaju stvari i da se na taj način oštete ili polome. Nekada takvu tešku kutiju može da podignu samo viljuškari i ljudi nisu u mogućnosti.

Sledeća tačka na redu za određivanje cene selidbe je udaljenost mesta sa kog se selite i mesta na koje idete. Naravno, što je kilometraža manja i cena selidbe je niža i obratno. O svemu ovome ćete razgovarati sa našim menadžerima, koji će vam tačno reći koju cenu možete da očekujete i od ovog iznosa se ne odstupa tokom procesa preseljenja.

Najbolje je da izaberete selidbu po sistemu ključ u ruke, a to znači da neko drugi brine o svemu, i da ne morate ni o čemu da razmišljate. Tako selidba postaje jedno iskustvo koga ćete se rado sećati i neće biti stres koga se pribojavate. Na ovaj način, radeći tako što poštujemo dobru poslovnu praksu, stekli smo širok krug klijenata, koji svoje iskrene preporuke prenose dalje.

Cena selidbe je, kao što vidimo, u svakom slučaju individualna i mora da se pogleda stanje stvari na terenu. Ne postoji neki cenovnik na koji možemo da vas uputimo, već je i čak i preko telefona moguće dati samo orijentacionu cenu, a tačnu tek kada naši agenti dođu do vas.

9Shares
pozovi odmah